De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond voor de derde keer op rij een oefenduel met een Belgische tegenstander gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd KRC Genk met 9-0 verslagen. De goals kwamen van Quinty Sabajo (twee), Nikita Tromp (twee), Tiny Hoekstra (twee), Iris Stiekema, Romee Leuchter en Nadine Noordam

Datum:20.08.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #AjaxVrouwen
Socials

Na de zeges op Zulte-Waregem (4-2) en Club-Brugge (7-0) was dit de afsluiting van een 'Belgisch drieluik'. Het treffen met Genk was net als de voorgaande oefenduels zeer doelpuntrijk.

Doelpuntenregen
Sterker nog, na tien minuten stond het al 2-0 en bij rust zelfs 5-0. Stiekema opende na twee minuten de score en plaveide daarmee de weg voor meer goals. Sabajo nam vervolgens de 2-0 en 3-0 voor haar rekening en zag ploeggenotes Leuchter en Tromp ook nog doel treffen.

Genk zal ongetwijfeld gehoopt hebben dat de Ajax Vrouwen het in de tweede helft iets rustiger aan zouden doen, maar niets bleek minder waar. Hoekstra schoot in de 48e minuut fraai de 6-0 in de verre hoek.

Vervolgens nam de thuisploeg een korte fase wel wat gas terug en zodoende duurde het tot de 69e minuut voordat via Noordam nummer zeven op het scorebord kwam. Twee minuten later pikte Tromp vanaf de stip haar tweede van de avond mee.

Ajax Vrouwen - Genk 9-0 (5-0)
2. Stiekema 1-0