Ajax heeft de toch al sterke week een heerlijk vervolg gegeven in de Johan Cruijff ArenA. Na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund dinsdag in de UEFA Champions League, werd zondag in de Eredivisie PSV met 5-0 opzij geschoven. Steven Berghuis, Sébastien Haller, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic zagen zichzelf terug op het scorebord.

Datum:24.10.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #AJAPSV
Socials

PSV startte sterk en kreeg in de eerste tien minuten drie kansen. Telkens stond Remko Pasveer in de weg. Daarna nam Ajax de overhand.

Na wat speldenprikjes van Berghuis en Edson Álvarez was het met nog geen twintig minuten voetbal op de klok wel raak. Captain Tadic was ervandoor op de linkerflank en vond met een lage voorzet Berghuis in het strafschopgebied. De aanvallende middenvelder schoot direct op goal en liet Drommel volstrekt kansloos: 1-0.

PSV hervond zich enigszins na die tegengoal en kreeg via Boscagli een goede kans op de gelijkmaker. Na een overtreding van Martínez op het randje van het strafschopgebied van Ajax ging de Fransman achter de bal staan. Hij krulde de bal langs de muur, maar vond Pasveer op zijn weg.

Opnieuw kans voor Berghuis
Het leek Ajax er veel aan gelegen om voor de rust nog een tweede doelpunt te maken, omdat de Eindhovenaren zich absoluut niet onbetuigd hadden gelaten in de eerste helft in de Johan Cruijff ArenA.

Via Berghuis kwam die kans er ook nog. Nu kwam de voorzet vanaf de linkerflank van Blind, precies op het hoofd van de Ajacied. Hij kopte hard op de goal, maar zag tot zijn schrik dat hij precies tegen Haller aan kopte. Daardoor bleef het 1-0 na 45 minuten.

In de tweede helft probeerden de bezoekers Ajax snel vast te zetten. Daardoor duurde het even voordat er na rust iets noemenswaardig gebeurde. Dat de 2-0 uit een corner viel, was daarom niet verwonderlijk. Ajax nam de hoekschop kort. De uitdraaiende voorzet van Tadic kwam op het hoofd van Haller, die diagonaal schitterend raak kopte.

Daarmee was de beer los bij Ajax. Na driekwart wedstrijd vond ook Antony zichzelf terug op het scorebord. Hij kreeg van Haller een niet te missen kans in het strafschopgebied van PSV en schoof de 3-0 achter doelman Drommel.

Klaassen valt heerlijk in
Het verzet van de bezoekers was daarmee ook definitief gebroken. Na balverlies van PSV op het middenveld zocht Ajax in de 75e minuut opnieuw het doel op van PSV. De aanval leek bij Haller spaak te lopen na een ingreep van Boscagli, maar de bal viel prompt voor de voeten van de ingevallen Klaassen. Hij schoot in één keer op doel en krulde de bal daarmee achter Drommel.

Ajax controleerde het duel en de Eindhovenaren waren niet meer bij machten gevaar te stichten voor de Amsterdamse goal. Sterker nog, de ruimtes werden alleen maar groter. Tadic maakte in de blessuretijd het feest helemaal compleet met de 5-0. Dankzij de ruime overwinning staat de ploeg van Erik ten Hag nu vier punten los in de Eredivisie.

Ajax - PSV 5-0 (1-0)
19. Berghuis 1-0
56. Haller 2-0
66. Antony 3-0
76. Klaassen 4-0
90+3. Tadic 5-0

Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martínez, Blind (80. Tagliafico), Álvarez (88. Schuurs), Gravenberch (80. Kudus), Berghuis (69. Klaassen), Antony (80. Neres), Haller, Tadic