Het weekend van de Ajax-jeugd werd bepaald door twee mini-Klassiekers: zowel O18 als O17 nam het op tegen Feyenoord. We nemen je in dit artikel in vogelvlucht langs die duels én meer.

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #AjaxJeugd
Socials

Ajax O18 trapte om 12:00 uur af op sportcomplex de Toekomst de eerste mini-Klassieker van de dag af. De ploeg van Dave Vos won midweeks met 3-2 van PSV en begon zodoende aan de tweede topper van de week.

Veerkracht
Dat deed het overigens zonder smaakmaker Gabriël Misehouy, die op het middenveld werd vervangen door Chahine van Bohemen. Zonder Misehouy toonde Ajax O18 tot tweemaal toe veerkracht.

Na een minuut of twintig kwam Feyenoord op voorsprong uit een hoekschop. Die treffer werd nog geen tien minuten later tenietgedaan door Eskild Dall, die op aangeven van Van Bohemen wist af te ronden.

In de tweede helft herhaalde dit scoreverloop zich. Feyenoord scoorde kort na rust uit een counter, waarna Yoram Boerhout de 2-2 binnen volleerde. Dat Jeppe Kjaer in de slotfase een strafschop miste zorgde ervoor dat dat ook de eindstand bleef.

O17 slaat toe
De drie punten tegen Feyenoord werden door Ajax O17 wél veiliggesteld. De Ajacieden liepen net als O18 tot tweemaal toe tegen een achterstand aan, maar kwamen daarvan sterk terug.

Ajax O17 ging met een 2-2-stand de rust in, maar klapte er daarna overheen. Stanis Idumbo Muzambo werkte in de 56e minuut een rebound binnen, waarna Skye Vink met zijn tweede goal van de middag de 4-2 verzorgde.

⚪️⚪️#ForTheFuturepic.twitter.com/rZ8me7ws9X

- AFC Ajax (@AFCAjax) October 30, 2021

In dezelfde minuut dat hij inviel zorgde Gabriel Reiziger voor de 5-2. Met zijn allereerste balcontact schoot hij een afvallende bal van dichtbij met overtuiging raak. Zo pakte O17 het volle pond en blijft een plek in de top drie van de competitie behouden.

Tegenvaller voor O15
Ajax O15 ging op de Toekomst hard onderuit tegen NAC Breda O15. Het werd 1-4. De enige Amsterdamse treffer werd gemaakt door Emre Ünüvar, die dit seizoen sowieso uitstekend op schot is. Ook Ajax O16 wist niet te winnen: het speelde doelpuntloos gelijk tegen AZ.