De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen PEC Zwolle. Romée Leuchter schoot de Amsterdammers in de tweede helft naar de overwinning: 1-3.

Datum:30.10.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #AjaxVrouwen
Socials

Na een break van maar liefst drie weken hervatte Ajax de competitie in Zwolle. Op 8 oktober speelden de Amsterdammers hun laatste wedstrijd, toen werd gewonnen van VV Alkmaar. In Zwolle startte Ajax zonder aanvoerder Stefanie van der Gragt, die een schorsing uitzit na haar rode kaart tegen Feyenoord.

Sterke start
Ajax begon in eerste instantie flitsend. Victoria Pelova verzorgde al na vijf minuten op knappe wijze de openingstreffer. De creatieveling kapte haar tegenstander uit, legde klaar een haalde prima uit: 0-1.

Het lukte de ploeg van Danny Schenkel niet om er een sterk vervolg aan te geven in het eerste bedrijf. PEC kreeg steeds meer de overhand en drukte de Amsterdammers gaandeweg de eerste helft verder terug.

Dat leidde uiteindelijk tot een tegentreffer, al duurde dat nog tot vlak voor rust. In de 43e minuut strafte Van Olst een fout van Lisa Doorn af.

Leuchter keert tij
Een andere tegenvaller was het uitvallen van Marjolijn van den Bighelaar. De aanvoerder leek zich niet goed te voelen en werd vervangen door Romée Leuchter.

Juist de invalster keerde het tij voor Ajax. Tot tweemaal toe sloeg Leuchter toe. De 1-2 was van grote schoonheid: Leuchter pakte de bal zelf af en draaide die vervolgens perfect in de verre hoek.

Nog geen vijf minuten later besliste ze de wedstrijd met haar tweede goal. Pelova stak Chasity Grant weg met een goede steekpass, waarna de rechtsbuiten Leuchter kon bereiken. Voor de invalster was het eenvoudig binnentikken.

Zo deed Ajax Vrouwen na een lange break uitstekende zaken in Zwolle. De Amsterdammers bezetten na de overwinning de derde plek in de competitie.

PEC Zwolle - Ajax Vrouwen 1-3 (1-1)