Ajax is ook dit jaar weer neergestreken in het Twentse De Lutte voor een trainingskamp. En net als twee jaar geleden oefenden de Ajacieden in Oldenzaal tegen de plaatselijke tweedeklasser. Toen werd het 2-11.

Zo doelpuntrijk werd deze editie dus niet. Vooral in de beginfase van de wedstrijd had Ajax moeite met het creëren van kansen. Het compact spelende Quick'20 probeerde in de tegenstoot voor gevaar te zorgen. Met name Frank Ulderink liet zich op de rechterflank van zijn beste kant zien bij de thuisploeg.

Blessure Llansana
Na een kwartier spelen in de eerste helft lag de wedstrijd een paar minuten stil vanwege een blessurebehandeling bij Enric Llansana. Hij kwam vervelend in botsing met zijn eigen keeper Jay Gorter. De verdediger ging per brancard van het veld.

Daarna leek Ajax de druk wat op te voeren. In de eerste helft moest de doelman van de thuisploeg, Chiel ter Braak, enkele keren reddend optreden op doelpogingen van onder andere Lisandro Magallan, Danilo en Mo Kudus.

De Ghanees zette het krachtsverschil in de absolute slotfase van de eerste helft toch nog op het scorebord. Na doorkoppen van Rio Hillen bij een corner van Ajax viel de bal recht voor de voeten van Kudus. Met een hard schot maakte hij de 0-1. Vlak daarna floot scheidsrechter Shona Shukrula voor de rust.

Na de thee bleef alleen Youri Regeer staan en kwamen er verder tien nieuwe namen op het veld. Zo maakten onder andere Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp en Sébastien Haller hun eerste minuten van de voorbereiding. Zij stroomden later in vanwege interlandverplichtingen.

Het spelbeeld bleef eigenlijk lang hetzelfde. Ajax domineerde, had veelvuldig de bal, maar bleef moeite houden met scoren. De ingevallen Amourricho van Axel Dongen kreeg wel regelmatig de handen op elkaar van de 1500 aanwezige toeschouwers vanwege flitsende acties op de linkerflank.

Alsof Ajax het over zichzelf afriep, maakte de thuisploeg zo'n tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Issy Wevers schoot na een knappe counter van Quick'20 de bal achter doelman Remko Pasveer.

De Ajacieden die in het veld stonden probeerden de matige tussenstand nog wel van het scorebord af te krijgen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Zaterdag volgt er nog een oefenduel in Oldenzaal. Het Duitse SC Paderborn 07 is dan de tegenstander. Die wedstrijd begint om 12:00 uur.

Quick'20 - Ajax 1-1 (0-1)
45+4. Kudus 0-1
80. Wevers 1-1

Ajax: Gorter (46. Pasveer), Regeer, Llansana (20. Hillen / 46. Mazraoui), Magallan (46. Schuurs), Baas (46. Salah-Eddine), Fitz-Jim (46. Jensen), Taylor (46. Ekkelenkamp), Kudus (46. Hlynsson), Neres (46. Van Axel Dongen / 73. Martha), Danilo (46. Haller), Tadic (46. Labyad)