Jong Ajax heeft zaterdagmiddag een doelpuntrijk oefenduel met FC Volendam verloren. De provinciegenoot was in eigen huis met 4-2 te sterk. Voor de ploeg van trainer John Heitinga waren Max de Waal en Donny Warmerdam doeltreffend.

Datum:31.07.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #JongAjax
Socials

Natuurlijk werd het oefenduel overschaduwd door het verschrikkelijke nieuws over Noah Gesser. De jeugdspeler van Ajax en diens broer kwamen vrijdagavond om het leven bij een tragisch auto-ongeluk. Voor de aftrap werd ter nagedachtenis van Gesser een minuut stilte gehouden.

Halverwege stond het 3-0 voor FC Volendam en dat was gezien het wedstrijdverloop toch wel opmerkelijk. Het eerste halfuur hielden beide ploegen elkaar goed in overwicht. Vervolgens kwam de thuisploeg na 31 minuten aan de leiding via Van Mieghem.

Grote kans Rasmussen
Ajax kreeg direct de kans om iets terug te doen via Christian Rasmussen. De Deen verscheen vrij voor het doel van FC Volendam, maar treuzelde te lang. Het bleek een dure misser, want via een counter sloeg de opponent wél toe. Ze stond het 2-0, waar het eigenlijk in balans had moeten zijn. Tot overmaat van ramp werd het voor rust ook nog 3-0 via Mühren.

Na tien minuten in de tweede helft deed Jong Ajax iets terug: De Waal schoot een vrije trap binnen. Helaas konden de Ajacieden uit die treffer niet veel vertrouwen putten. Een minuut later maakte Mühren er 4-1 van.

Warmerdam met het slotakkoord
Heitinga voerde vervolgens een reeks wissels door, in de hoop een nieuwe impuls aan het duel te geven. Echt effect sorteerde het niet. Het spel golfde op en neer, maar echt grote kansen bleven uit. Toch viel er nog een goal. Ajacied Warmerdam tikte in de 76e minuut de 4-2 binnen en bepaalde daarmee de eindstand.