Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven in winst weten om te zetten. Een goede fase vlak voor rust resulteerde in doelpunten van Victor Jensen en Kenneth Taylor. Omdat Jensen én FC Eindhoven in de blessuretijd nog scoorden eindigde het treffen in 1-3.

Datum:22.10.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #JongAjax
Socials

Beide doelpuntenmakers hadden de afgelopen weken geen speeltijd in Jong Ajax en mochten nu dus samen met Kian Fitz-Jim vanaf de aftrap beginnen. Dat zorgde ervoor dat Ünüvar weer vanaf linksbuiten mocht starten.

Het duurde lange tijd voordat de wedstrijd begon te ontbranden. Onder toeziend oog van meesterscout John Steen Olsen gaven beide ploegen elkaar weinig toe, of wisten in ieder geval veel te weinig te creëren om tot serieuze doelpogingen te komen. Ar'Jany Martha en Max de Waal probeerden het van afstand, maar verder gebeurde er lange tijd weinig.

Er was een goal nodig om de wedstrijd vlot te trekken, en gelukkig viel 'ie aan de goede kant. Ünüvar stak vanaf de 10-positie Jensen diep, die met een diagonaal schot 0-1 kon maken. Het doelpunt leek de olie die nodig was om de stroperige motor soepel te laten draaien, want plots vonden de Ajacieden elkaar gemakkelijk en drongen ze Eindhoven meer en meer terug.

Het duurde dan ook niet lang tot de 0-2 viel: Taylor draaide zich prachtig vrij en scoorde met een heerlijke bal in de hoek. Een bemoedigend slot van de eerste helft, al had Eindhoven op slag van rust nog tegen kunnen scoren.

Goede fase snel ten einde
De opleving bleek van korte duur, want ook de tweede helft begon erg stroef. FC Eindhoven wilde nog wat van de wedstrijd maken en dwong Jong Ajax om meer op de counter te gaan spelen. Die uitbraken vonden veel te weinig plaats. Ook het inbrengen van Christian Rasmussen leek daar weinig verandering in te brengen.

Defensief had Jong Ajax het aardig op orde. De verdediging, waar Anass Salah-Eddine en Liam van Gelderen nog invielen, leek zelfs hard op weg om voor het eerst in dertien maanden weer eens de nul te houden, maar diep in de blessuretijd scoorde FC Eindhoven dan toch. Omdat Jensen even daarvoor zijn tweede van de avond had gemaakt werd het echter niet meer spannend.

Door de driepunter wipte Jong Ajax over FC Eindhoven heen op de ranglijst en vindt het zichzelf inmiddels terug in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven - Jong Ajax 1-3 (0-2)
38. Jensen 0-1
41. Taylor 0-2
90+1. Jensen 0-3
90+3. Racz 1-3

Jong Ajax: Gorter, Regeer, Llansana, Musampa, Baas (62. Salah-Eddine), Fitz-Jim (79. Van Gelderen), Taylor, Jensen, Martha (62. Rasmussen), De Waal (79. Hansen), Ünüvar