In het derde speelweekend voor de jeugd lieten ook de talenten van Ajax van zich horen. De glansrijke overwinning van Ajax O12 op de leeftijdgenoten van FC Groningen (42-9, Twin Games) sprong er dit weekend direct uit. De Ajacieden van de Onder18 gingen op sportcomplex de Toekomst hard onderuit tegen FC Utrecht: 1-4.

Datum:18.09.2021

Auteur:AFCAjax

Fotograaf:AFCAjax

Tags
  • #AJAXJEUGD
Socials

De Ajacieden van trainer Dave Vos openden de competitie afgelopen weekend met een uitwedstrijd tegen Sparta. In Rotterdam won Ajax met 0-1. Vier dagen later leverde de ouverture in de UEFA Youth League, op bezoek bij Sporting CP een 1-1-gelijkspel op. Deze zaterdag wachtte met de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht O18 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022.

De eerste wedstrijd op de Toekomst eindigde jammer genoeg in een deceptie voor het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ajax begon wel degelijk goed aan het treffen met de Domstedelingen. De kansen die Ajax O18 kreeg werden niet afgemaakt. FC Utrecht bleek wel scherp en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong: 0-1.

Na de rust verdubbelden de Utrechters de voorsprong al snel. Divaio Bobson deed weliswaar iets terug voor de thuisploeg (1-2), maar in de laatste twintig minuten kon Ajax niet voorkomen dat de gasten uitliepen naar 1-4. Ajax O18 verloor daarmee met identieke cijfers van FC Utrecht, als dezelfde middag ook Ajax O17 overkwam. Al speelde de O17 in Utrecht.

00:00/00:00