De Ajax Vrouwen hebben een overtuigende overwinning behaald op VV Alkmaar. Goals van Marjolijn van den Bighelaar (2x) en Nadine Noordam betekenden een 3-0-tussenstand. De invallers Nikita Tromp en Chasity Grant bepaalden de eindstand op 5-0.

Datum:08.10.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #AjaxVrouwen
Socials

Trainer Danny Schenkel moest wel enkele gedwongen wijzigingen doorvoeren in zijn team. Nadat zijn eerste keeper Lize Kop al weken in de lappenmand zit, kwam daar deze week ook tweede keeper Isa Pothof bij. Dus maakte Regina van Eijk, dit seizoen doorgeschoven vanuit het talententeam, haar debuut in de Eredivisie. "Je moet er vooral van genieten", gaf Schenkel vooraf aan zijn keeper mee. Naast de keepers ontbrak ook Stefanie van der Gragt deze vrijdagavond. Zij kreeg twee wedstrijden schorsing nadat ze afgelopen zondag in de Klassieker met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Schenkel wilde in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar de kwaliteit, die doordeweeks op het trainingsveld wordt geëtaleerd, terugzien. En uiteraard revanche nemen voor de dikke 4-1-nederlaag in de eerste Klassieker. Beide doelen kwamen uit op eigen veld tegen VV Alkmaar.

Na een rustige eerste helft waarin beide ploegen niet al te veel kansen kregen, was het Ajax dat op voorsprong kwam via Marjolijn van den Bighelaar. Bij de ene goal bleef het aanvankelijk lang. Ook de debuterende Ajax-keeper hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, want zoveel had Alkmaar niet in de melk te brokkelen.

Twee goals in drie minuten
Pas halverwege de tweede helft speelde Ajax zich 'los'. Met twee goals in drie minuten zette de ploeg van Schenkel Alkmaar eindelijk op echte afstand. Ajax kon rustiger voetballen en dat kwam de kwaliteit ten goede.

Mooi om te zien was de geestdrift van de invallers. Nikita Tromp stond koud in het veld of had haar doelpunt alweer te pakken. Ook Chasity Grant maakte haar punt, met een schitterend schot verschalkte zij de Finse keeper van Alkmaar: 5-0.

Ajax Vrouwen - VV Alkmaar 5-0 (1-0)

31. Van den Bighelaar 1-0
68. Noordam 2-0
71. Van den Bighelaar (p) 3-0