Ajax O18 heeft het tweede duel in de UEFA Youth League met 3-1 gewonnen van Besiktas. De talenten van trainer Dave Vos hadden, op enkele Turkse oprispingen na, geen kind aan Besiktas.

Socials

Ajax en Besiktas lieten hun (zeer uiteenliggende) intenties van deze wedstrijd direct vanaf de aftrap zien. Ajax zette de toon met aanvallende spel en de Turkse formatie groef zich. De thuisploeg had veelvuldig en langdurig balbezit en creëerde snel kansen.

Zo kreeg Gabriël Mishouy al in de vijfde minuut een grote kans op de openingstreffer. Ook in de dertiende minuut leek het verdedigende bolwerk van Besiktas geslecht na een snelle combinatie op rechts via Misehouy en Sarfo. Laatstgenoemde bracht de bal bij Hlynsson die zijn schot gekraakt zag. De mooiste actie van de beginfase volgde een minuut later. Vanaf randje zestien meter schoot Silvano Vos kiezelhard tegen de paal.

De eerste keer dat Besiktas écht over de middenlijn kwam, er waren bijna twintig minuten gespeeld, was het ook bijna 0-1. Het schot ging echter net naast. Zo bleef het oppassen hoewel de ploeg van Dave Vos vele malen sterker was dan de gasten.

1-0
De verdiende voorsprong liet op zich wachten, maar kwam er in de 35e minuut wel. Amorricho van Axel Dongen hield netjes het overzicht en Kristian Hlynsson mikte uitstekend raak. Dat de ruststand met 1-0 werd bereikt was jammer, want kansen op meer waren er zeker geweest.

Mooie aanval
In de tweede helft begon Ajax eveneens sterk. Na tien minuten leverde dat de terechte scoreverdubbeling op. Een mooie aanval via Vos en Misehouy kwam bij Van Axel Dongen. De aanvoerder nam prachtig aan en schoof de bal onder de keeper door het doel in: 2-0.

Dat de Turken hun snelheid nog niet verspeeld hadden, bleek in de 65e minuut. Balverlies van Misehouy leidde een razendsnelle counter in, maar doelman De Graaff maakte de Turkse kans onschadelijk door goed zijn doel uit te komen.

Korte tijd later moest De Graaff weer zijn waarde bewijzen toen Besiktas een (ietwat makkelijk gegeven) strafschop kreeg. De doelman, die onlangs zijn contract tekende, keerde de slap ingeschoten penalty prima. Direct daarna tilde Misehouy de stand wel naar 3-0. Maar die marge bleef slechts drie minuten op het bord. Koray Yagci maakte de eretreffer voor het voorzichtig opererende Besiktas.

Na het gelijkspel bij Sporting en deze thuiszege heeft Ajax nu vier punten.

Ajax O18 - Besiktas 3-1 (1-0)
35. Hlynsson 1-0
55. Van Axel Dongen 2-0
78. Misehouy 3-0
81. Koray Yağcı 3-1

Ajax O18: De Graaff; Gooijer, Aertssen, Milovanovic, Aning (79. Jeppe Jensen); Vos (85. Brandes), Misehouy, Hlynsson; Sarfo (62. Jermoumi), Banel (77. Bobson), Van Axel Dongen (62. Dall)